svenska 
svenska 

Osmaksatt grönt

Öppna/stänga meny

Osmaksatt grönt

Tehandeln Veiströms produkterna innehåller inte konstgjorda tillsatser såsom smakämnen.


 /   
Sortering:

Grönt te från Java

Grönt te från Java

Ett speciellt osmaksatt grönt te från Ciwidey-provinsen, Java-Ön i Indonesien som ger särskilt bra valuta för pengarna. Endast tebuskens nästä högsta blad plockas till detta rullbladste och teet kan plockas nästan året runt. Smaken på teet är aromatisk, mjuk men fruktig.

Japanskt sencha, vårplock

Japanskt sencha, vårplock

Aromatiskt och färskt japanskt (bergen Fuji, prefekturen Shizuoka) sencha med te av det högsta kvalitet som har plockats på våren. Bryggt te har en vacker limegrön färg och en smak med nyanser från det bästa japanska teet, medelstark umami, fruktighet och naturlig sötma.

Kinesiskt sencha, organiskt

Kinesiskt sencha, organiskt

Klassiskt kinesiskt grönt organiskt te, som har plockad under våren. Bryggt te har vackert ljusgrönt färg och en arom med tork hö och frukter. Smaken är mjukt och med naturlig sötma.

Longjing-drakens källa, organiskt

Longjing-drakens källa, organiskt

Longjing är definitivt en av de mest värderad kinesiska gröna teerna. Teet kallas också drakens källa och har en aromatisk, naturligt söt och fyllig smak.

Vitt apa-grönt te

Vitt apa-grönt te

Osmaksatt grönt te av särdeles hög kvalitet från Kina, som endast innehåller tebuskens knoppar täckta av fint vitt hår och högsta blad. Det sägs att detta teet är en av de världens bästa. Bryggt te har en smak som är mjuk men fyllig, fruktig och med nyanser av honung.

Japanskt sencha kukicha, organiskt

Japanskt sencha kukicha, organiskt

Kukicha - känd också som "japanskt kvistte" - är ett te tillverkat av tebuskens bladstickar och -kvistar som finns kvar när japanska teer av hög kvalitet produceras. Det är emellertid ett te av högsta kvalitet. I Tea Shop Veiströms version finns också en del grönt japanskt Sencha-te. Sencha kukicha är ett mycket omtyckt och välsmakande te med naturlig sötma, krämig smak och nötaktiga nyanser.

Japanskt bancha, organiskt

Japanskt bancha, organiskt

Mjukt men färskt japanskt organiskt te som innehåller tebuskens tredje högsta blad från sommar- och höstplock. Bryggt te har en lite rostad smak, naturlig sötma och fruktiga nuanser.

Starkare grönt Chun Mee-te

Starkare grönt Chun Mee-te

Starkare osmaksatt grönt te klassik från provinsen Anhui i Kina. Bryggt te har en lite rökig stark smak som är samtidigt mjuk. Var försiktig med bryggningen så att teet inte blir beskt.

Jiu Hua Fo Cha-Buddhas grönt te

Jiu Hua Fo Cha-Buddhas grönt te

Lite mer sällsynt tedelikatess från den heliga bergen Jiuhua i Kina. Nålliknande tebuskens knoppar som kan bryggas med en sil eller placeras och lämnas direkt i en kopp där de sjunker till botten under bryggningen utan att teet blir bitter. Bryggt te har en naturlig söt och blommig smak.

Kycklingfot-grönt te

Kycklingfot-grönt te

Detta sällsynt grönt te innehåller tebuskes tippar som har handknuten i kycklingfotform. Teet har en mjuk och läcker smak. Rekommenderas definitivt flera sjudningar av samma teblad.

Ceylon Special Melfort -grönt te

Ceylon Special Melfort -grönt te

Osmaksatt grönt Ceylon-te med en frisk, lite sur smak från tegården Melfort i dalen Pussellawa (ön Sri Lanka). Till detta rullbladste har används teblad från ursprungligen kinesiska tebuskar. Särskilt bra valuta för pengarna.

En Shi Yu Lu-grönt te, organiskt

En Shi Yu Lu-grönt te, organiskt

Värderad organiskt osmaksatt grönt te klassiker från povinsen Hubei i Kina. Innehåller endast tebuskens knoppar och högsta blad som har stammats för att avslöja den speciella smaken av detta te. Bryggt te har en vacker grön färg och en smak som är färsk, naturligt söt och med lite umami.

Green Dragon Pearl -grönt te

Green Dragon Pearl -grönt te

Osmaksatt grönt te av hög kvalitet som innehåller tebuskes tippar som har knutits för hand i pärlform. Teet har en naturligt söt och himmelsk läckert smak. Rekommenderas definitivt flera sjudningar av samma teblad.

Lu Mu Dan grönt pion

Lu Mu Dan grönt pion

Osmaksatt grönt te av hög kvalitet från provinsen Anhui i Kina, som innehåller tebuskens tippar som har knutits för hand till en rosett. Teet har en naturligt söt och frisk smak. Rekommenderas definitivt flera sjudningar av samma teblad. Kan bryggas på samma sätt som ett lösbladte eller servera en rosett/kopp.

Japanskt sencha Kirishima, vårplock, organiskt

Japanskt sencha Kirishima, vårplock, organiskt

Aromatiskt, färskt och organiskt japanskt sencha-te (Yabukita-sort tebuske) från regionen Kirishima i Kagoshima (Japan) med te av hög kvalitet som har plockats på våren. Bryggt te har en vacker limegrön färg och en smak med nyanser från det bästa japanska teet, medelstark umami, fruktighet och naturlig sötma.

Bi Luo Chun -Vårens jade-sniglar

Bi Luo Chun -Vårens jade-sniglar

Ett av Taiwans och världens mest respekterade osmaksatta gröna teer som endast innehåller tebuskens högsta blad av hög kvalitet. Bryggt te har en aromatisk och fruktig smak med naturlig sötma.

Japanskt GABA-sencha

Japanskt GABA-sencha

Färskt japanskt (prefekturen Shizuoka) sencha som, baserat på sitt produktionsmetod, innehåller betydande mängder gammaaminosmörsyra (GABA). Bryggt te har en vacker limegrön färg och en smak med nyanser av torrt hö, fruktighet och naturlig sötma.