svenska 
svenska 

Oolong-te

Tehandeln Veiströms produkterna innehåller inte konstgjorda tillsatser såsom smakämnen.


 /   
Sortering:

Jing Zhi Oolong

Jing Zhi Oolong

Mörkt oolong-te från Banqiao distrikt i Taiwan. Teblad till detta te har väl oxiderat och lätt rostad, innan de har rullat och torkat. Bryggt te har en aromatisk smak med naturlig sötma och blommiga nyanser.

Tieguanyin-järngudinna

Tieguanyin-järngudinna

50% oxiderat mediummörkt oolong-te från provinsen Fujian i Kina, som är ett av de mest kända teer i världen. Detta te har plockats i oktober. Bryggt te har en fyllig och fantastisk aromatisk smak.

Kinesiskt ginseng-oolong

Kinesiskt ginseng-oolong

Kinesiskt ljus oolong-teklassiker. Innehåller hela tebuskens blad som har täckts med ginseng- och lakritsrotpulver. Tebladen öppnar med det tredje eller fjärde bryggningen och den läckert aromatiska smaken i de första sjudningarna kombineras med tees färskhetet. Samma teblad måste definitivt bryggas flera gånger och varje sjudning har sin egen unik smak.

Traditionellt kinesiskt oolong

Traditionellt kinesiskt oolong

Traditionellt medeloxiderat kinesiskt oolongte (tetyp som ligger mellan grönt och svart te). Bryggt te har mjuk smak med naturligt sötma och nyanser av blommor.

Grusiskt mörkt oolon-te, Renegade

Grusiskt mörkt oolon-te, Renegade

Färskt osmaksatt mörkt oolong-te från tegården Renegade i Georgien som har plockats i maj. Älskad delikatess! Detta te av högsta kvalitet odlas utan bekämpningsmedel och smaken är precis du förväntar dig när du får njuta av äkta georgiskt te. Teet är lätt rostat och har en medelstark smak som är fyllig, naturligt söt och lite maltig.

Formosa Silver Tip Fancy Oolong

Formosa Silver Tip Fancy Oolong

Mörk oolong-teklassiker från Taiwan som innehåller rikligt med tebuskens icke-oxiderade knoppar. Bryggt te har naturlig sötma och en elegant och mjuk smak med blommiga nyanser.

Vietnam Tung Ting Oolong

Vietnam Tung Ting Oolong

Ljust oolong-te från staden Bao Locs tegårdar (provinsen Lam Dong, Vietnam). Teblad som har används i detta te har först torkats i solen och efter det rullats och delvis oxiderats. Bryggt te har en mjuk, blommig och naturligt söt smak. Rekommenderas definitivt flera sjudningar av samma teblad.